Mafklapper van de maand: Hugo de Jonge

Eindelijk maar toch was daar het goede nieuws, op 21 april zullen de terrassen weer opengaan. De eeuwige optimist De Jonge zag dit al helemaal gebeuren, zoals wel vaker bleek het een paar dagen later weer valse hoop. Een klap in het gezicht voor veel horecaondernemers en studenten die reikhalzend uitkeken naar deze dag. Hugo de Jonge doet me denken aan de Barry Pooter filmpjes van mastermovies, waarin de vader een koekje aanbiedt en deze vervolgens gelijk weer weg trekt en zelf opeet.

Elke maatschappij kent geschreven en ongeschreven regels. In Nederland zijn we open, eerlijk en constructief en houden we mensen geen valse beloftes voor (haha). Hugo de Jonge negeert deze ongeschreven regels en doet alles om te kunnen shinen op elk mogelijk mediafront. Wat Hugo vergeet is dat de meeste mensen al in slaap zijn gevallen voordat hij drie woorden heeft uitgesproken. Dat Hugo een echte cultuurbarbaar is en alles doet voor aandacht blijkt wel uit de keuze voor zijn schoenen. Ik bedoel kom op, wie staat er nu ’s ochtends voor de spiegel en denkt ja deze schoenen zijn helemaal het einde. De regels dicteren dat men onder een pak zwarte schoenen draagt. Los van het feit dat Hugo zijn pak ook te wensen te overlaat, zijn de schoenen een enorme middelvinger naar elke vorm van klasse en respect.

Ik kan nog eeuwig doorgaan over Hugo zijn beleid, maar iedereen weet inmiddels wel wat voor drama dat is… Ik vraag me echt af hoe Rutte dacht dat een man die zich zo kleedt op welke manier dan ook capabel zou zijn. Voor mij is in ieder geval de maat vol, wat mij betreft is Hugo de Jonge echt de mafklapper van de maand. En dan vooral omdat we het terras nog niet op mogen.

Tom Boer

Voorzitter JOVD Groningen 2021