Woord van de Hoofdredacteur

Terwijl De Jonge Liberaal genoot van haar zomerreces heeft de wereld niet stilgestaan. Een handelsoorlog doet de angst voor een ‘tweede koude oorlog’ herleven. Groot Britannie’s nieuwe premier lijkt niet te bluffen over een no-deal Brexit. Politiek Italië is te warrig om bij te houden. In Nederland organiseert Otten een massa-afsplitsing van Forum, en is het Amsterdam van burgemeester Halsema door de Telegraaf benoemt tot Narcostaat.

Dit op zich is genoeg om De Jonge Liberaal het komende jaar te vullen, maar de politiek zal voor ons niet stil blijven staan. Daarom richt de redactie zich dit JOVD-jaar op politiek die liberale studenten in Groningen aangaat. Dit kunnen de grote onderwerpen zijn die de wereld bezighouden, of juist zaken die ons als studenten in Groningen aangaan. De liberale student staat centraal.

Binnen de JOVD belooft het een mooi jaar te worden: met de nieuwe VVD-burgemeester heeft het aspirant bestuur Vulto een prachtige jaaropening, een goede toonzetting voor een politiek inhoudelijk jaar. De nieuwe leden van de JOVD heet ik van harte welkom, want jullie hebben de juiste plek gevonden om kennis te maken met liberale politiek. Ik ben er van overtuigd dat jullie aanwezigheid niet onopgemerkt zal gaan, laat van je horen!

Met liberale groet,

Joris Vierhout