Woord van de voorzitter: zomer 2019

Waarde lezer,

De activiteiten van de JOVD Groningen zitten er voor het bestuursjaar van 2018-2019 zo goed als op. Aan de ene kant een periode van rust maar aan de andere kant kijk ik nu al op tegen het welbekende zwarte gat waar ik komend jaar in zal vallen. Het zomerreces is begonnen en u kunt allen gaan genieten van het mooie weer, van wellicht een onvergetelijke vakantie of van een vakantie vol met werkdagen. Ten eerste wil ik het kandidaatsbestuur feliciteren en heel veel succes wensen, hen staat een drukke overdrachtsperiode te wachten. Hierbij kunnen een aantal tradities natuurlijk niet vergeten worden. Vorige week waren er veel JOVD Groningen leden te vinden in Wageningen voor het landelijke zomercongres. Hier is een nieuw hoofdbestuur verkozen, allen van harte gefeliciteerd.

De mooiste week van het jaar staat nog voor de boeg; de KEI-week. Waarbij wij als JOVD Groningen weer vele nieuwe JOVD’ers mogen ontvangen. U kunt zich nog steeds opgeven om onderdeel uit te maken van het promotieteam voor de KEI-week via promotie@jovdgroningen.nl.

Op 11 april hebben wij samen met de afdeling Friesland en Flevoland een persbericht naar buiten gebracht, waarin wij pleiten voor de aanleg van de Lelylijn. Een spoorlijn die vanaf Groningen via Drachten, Heereveen, Emmeloord en Lelystad uiteindelijk naar Amsterdam gaat. Hier werd erg positief op gereageerd, vele kanalen hebben onze boodschap overgenomen. Wellicht hebben wij er zo aan bijgedragen dat zelfs de staatssecretaris over de Lelylijn is gaan nadenken. Van Veldhoven heeft dan ook het geweldige idee om een buslijn aan te leggen vanaf Groningen naar Amsterdam, via de eerdergenoemde steden. Daar zijn wij het natuurlijk absoluut niet mee eens, ook deze boodschap is weer breed opgepakt door de lokale media. Ook zijn er Kamerleden die flink pleiten voor de Lelylijn maar de coalitie ziet er niets in, erg teleurstellend als je het mij vraagt. De gehele coalitie heeft dan ook tegen de motie gestemd om de Lelylijn tot een serieuze optie te laten behoren. Ik hoop dan ook dat er een aantal Kamerleden zich bedenken en in de toekomst wel voor de Lelylijn stemmen. Mijn hoop is niet alleen op de Noordelijke Kamerleden gevestigd maar ook op de Randstedelingen. Want vanuit de Randstad naar het Noorden is altijd een stuk verder dan vanuit het Noorden naar de Randstad.

Iedereen een geweldige vakantie gewenst, tot de KEI-week! En die Lelylijn, ooit zal die er komen.

Met liberale groet,
Rik Heiner