Woord van de voorzitter – januari 2018

Beste leden,

New year new me, zo is voor velen 2018 begonnen. Vol goede voornemens stroomden de leden binnen bij de nieuwjaarsborrel, waar we gezellig op het nieuwe jaar hebben kunnen proosten. Dit was dan voor mij ook een mooi moment om in de pen te klimmen! Na een ruime vier maanden op de voorzittersstoel, kan ik u meedelen: we hebben een fantastische periode achter de rug en wat gaan we aankomend jaar nog meer groeien en bloeien.

Om de afgelopen maanden even in vogelvlucht langs te lopen, beginnen we natuurlijk bij de eerste activiteit die door mijn lieve bestuursleden is georganiseerd: dat was namelijk de Pubquiz! Voor elk kandidaatsbestuur natuurlijk een spannend moment, want hoeveel nieuwe leden gaan aankomend jaar actief worden? Tot mijn grote vreugd zat begin september café De Keyzer bomvol met enthousiaste studenten, waarvan velen elke dinsdagavond nog terug te vinden zijn. Ik ben ook trots op onze commissieleden, vol energie zetten zij zich in om deze vereniging nog mooier te maken! De eerste spreker waarmee wij ons politieke jaar mee aftrapten was niemand minder dan Wim Bulten, voor een volle zaal heeft hij het onder andere gehad over zijn ondernemerschap. Ook heeft Erwin Kamp een bezoek gebracht aan onze afdeling en heeft ons meegenomen in zijn verhalen over de wondere wereld van Defensie en de geestesgezondheidszorg erachter. In december hebben we wederom een bezoek gebracht aan de beruchte randstad. Tijdens deze reis zijn we onder andere in gesprek gegaan met Utrecht Marketing, Tweede Kamerlid Dennis Wiersma en als kers op de taart met Erik Akerboom – Korpschef van de Nationale Politie. Natuurlijk ging deze reis gepaard met enige alcoholische versnaperingen. Als hekkensluiter van 2017 stond het memorabele kerstdiner op de planning! Onder genot van het heerlijke eten van Koen Mulder hebben we nog een laatste keer kunnen proosten een op mooi, liberaal jaar.

De activiteitencommissie is al druk bezig met de voorbereidingen van de internationale reis, waarvan ik heb gehoord dat het prachtige bestemming zal worden. Ik mag u hier helaas (nog) geen tipje van de sluier over geven, maar ik kan u verzekeren, hier wilt u bij zijn! Ook borrelen de zenuwen langzaam op bij de commissie Actuele Politiek, immer dit moment van schrijven is de vooravond van de Motieavond. Hier staan ze in de politieke arena, klaar om te strijden en hun moties met bloed, zweet en tranen te verdedigen tegenover de afdeling.

 

Ook de zes mannen van de Promotiecommissie hebben een helder doel; de vereniging op de kaart zetten, jongeren interesseren in de politiek en vooral: een onvergetelijke KEI-week organiseren. Deze #meerdaneenzuipcommissie is al druk bezig met de voorbereiding van de KEI-week, zodat we daar samen kunnen knallen!

Gelukkig hebben we de aankomende maanden nog pareltjes van activiteiten op de planning staan! Ik kan u dan ook met blijdschap vertellen dat ook dit jaar de projectgroep Masterclass druk in de weer is geweest, zodat we jullie om 10 februari allemaal kunnen verwelkomen tijdens de Masterclass die in het teken zal staan van de Genetica. Thans is ook de projectgroep Symposium – die we samen zullen organiseren met de VVD – ingesteld. Het symposium zal dit jaar in het teken staan van energietransitie, iets wat ons Groningers nauw aan het hart ligt.

Dan rest mij verder niets te zeggen dan dat ik u veel geluk en wijsheid toe wil wensen in deze sombere tentamenperiode en hoop ik u op een dinsdagavond te mogen verwelkomen, zodat we samen het glas kunnen heffen op een liberaal Nederland.

Met liberale groet,

Uw voorzitter,

Simone Haarman

image sources

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.