Woord van de voorzitter – oktober 2016

Na alweer twee ledenvergaderingen en mijn hamer nog steeds in mijn bezit, ben ik een tevreden voorzitter. Niet alleen het bezit van mijn hamer stelt mij positief, ook alles wijst erop dat het een mooi JOVD-jaar zal worden. Op onze eerste introductieactiviteit, de pubquiz, waren er meer mensen dan stoelen. Ook de daarop volgende activiteiten waren goed bezocht. Ik ben blij dat niet alleen nieuwe mensen onze activiteiten bezoeken, maar dat het vaak een goede mix is van leden die langer meelopen en nieuwe leden. Ik denk dat deze combinatie het recept is voor een gezonde en bruisende vereniging.

Naast de pubquiz waren er deze maand ook een training liberalisme en een training spreken in het openbaar. Deze trainingen, met een sterk interactief karakter, geven een goede basis voor nieuwe JOVD’ers. Ook was de kroegentocht, waarin een bezoek aan de karaokebar natuurlijk niet mocht ontbreken, onderdeel van de introductieperiode. Ik heb mij zelf die avond heel erg vermaakt en ik geloof dat dat ook geldt voor de andere aanwezigen. Ik heb van verscheidene aanwezigen te horen gekregen dat een dergelijke activiteit zeker voor herhaling vatbaar is.

Naast de vele activiteiten lokaal vond dit weekend ook het congres plaatst. Het was een gezellig congres met ook veel nieuwe leden in de afvaardiging van Groningen, waar we heel blij mee waren. Ook hebben wij op de landelijke ALV de belangen van onze afdeling goed kunnen verdedigen. Zo is het plan om de rechtspersoonlijkheid af te schaffen in de kiem gesmoord en hebben wij de pesterijen naar rechtspersonen kunnen verminderen.

Ook de commissiesollicitaties zijn op het moment van schrijven nog open.1 De mailbox van onze secretaris loopt over van alle sollicitaties. Het lijkt erop dat we dit jaar, ondanks dat we één commissie meer hebben, weer goed gevulde commissies hebben, vooral de commissie Actuele Politiek lijkt heel populair te zijn.

Al met al kunnen we terugkijken op een hele leuke en goede eerste maand. Het enorme enthousiasme van alle nieuwe, maar ook oudere leden die al wat langer meelopen zorgen ervoor dat het bestuur alleen maar nog meer gemotiveerd raakt om er samen met iedereen een geweldig jaar van te maken!

Show 1 footnote

  1. Inmiddels zijn de sollicitatieperiode gesloten gesloten

image sources

  • JOVD-Groningen-bestuursfoto: JOVD Groningen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.