Woord van de voorzitter – mei

Het is alweer even geleden, maar hier is een update van de afgelopen weken bij de JOVD Groningen. Het waren weken waarin veel is gebeurd, zo zijn er veel sprekers langs geweest, zoals Gerard de Korte over liberalisme in de katholieke kerk, Thierry Baudet over het Oekraïnereferendum, Gertjan Lankhorst, ceo van Gasterra, Tristan Kohl over TTIP en deze week nog Hans Alders, nationaal coördinator Groningen over de aardbevingen. Daarnaast is dinsdag een nieuw gemeentelijk politiek kernpuntenprogramma vastgesteld, waaraan de commissie Actuele Politiek hard heeft gewerkt.

Naast de inhoud, is de JOVD natuurlijk ook voor de gezelligheid, en daaraan was zeker geen gebrek. April begonnen we goed met onze verjaardag: de diësborrel was een groot succes en goedkoop bier blijkt altijd weer goed te zijn voor de sfeer. Vervolgens zijn we met een delegatie naar het JOVD-congres in Noordwijkerhout gegaan, waar mooie sprekers als Mark Rutte en Jort Kelder het hebben gehad over vrede en veiligheid. Ook was er natuurlijk een prachtig feest. Zie hier het filmpje met wat sfeerbeelden. De week erna ging de afdeling naar Berlijn, wat echt fenomenaal was. De activiteitencommissie heeft een fantastisch programma neergezet: van discussiëren met de vreemde gasten van Pegida tot borrelen met de jonge liberalen uit Berlijn en van een rondwandeling langs alle toeristische hotspots tot het bezoeken van een oude Stasi-gevangenis in het meest trieste gedeelte van Oost-Berlijn. Helaas is het weer voorbij, maar gelukkig hebben we de beelden nog, de aftermovie staat binnenkort inmiddels online.

De komende weken zullen vooral in het teken staan van activiteiten die door de commissies worden georganiseerd, dus ik hoop op interessante en gezellige avonden. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor de KEI-week natuurlijk weer in volle gang. Houd deze week in augustus zeker vrij, want dit wordt hét moment om mensen te enthousiasmeren voor het liberalisme. Ik hoop iedereen de komende dinsdagavonden weer te zien!

Met liberale groet,

Simon v/d Pol
Voorzitter

image sources

  • Bestuursfoto jovd groningen 2015 2016: JOVD Groningen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.