Woord van de Voorzitter

Geachte lezer,

Het gaat snel: het eerste semester van het jaar is alweer achter de rug en nu zal de drukte in de UB weer moeten plaatsmaken voor aandachtig luisteren in de collegebankjes. Door de drukte van de afgelopen weken heeft onze mooie afdeling het ook even rustig aan gedaan in januari. Uiteraard hadden we de Nieuwjaarsborrel, waar, met gevaar voor hun leven, velen van u op af zijn gekomen. Hoewel het buiten koud en spekglad was, was het in de Keijzer lekker warm en vloeide het bier rijkelijk. De week daarna was Rob Bezema op bezoek, met wie we het hebben gehad over het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers: een heel actueel en relevant onderwerp. De week erna hebben we o.l.v. hoofdbestuurslid Rutger de Ridder, het kabinetsformatiespel gespeeld, waar toch wel een zeer interessante coalitie tussen PvdA, SP en PVV uitkwam.

Naast de wekelijkse dinsdagactiviteit gebeurt er nog veel. De commissies zijn druk bezig met het organiseren van verschillende activiteiten en de projectgroep van de masterclass is begonnen met de voorbereidingen van een nieuw initiatief bij de JOVD Groningen, waar we een hele dag intensief aan de slag zullen gaan met een specifiek onderwerp. Ook bezoeken we momenteel veel scholen, in samenwerking met het GPJK en andere PJO’s, om jongeren enthousiast te maken voor de politiek. Zo was ik gister samen met Rick bij de IMC-weekendschool, waar kinderen van zo’n 12 jaar oud kennismaakten met de politiek. Dit is een mooi en initiatief voor kinderen uit wijken als De Hoogte, Vinkhuizen en het Oosterpark waar ze elke zondag in contact komen met verschillende beroepen om zo ook inspiratie op te doen voor hun toekomst. Staatssecretaris Sharon Dijksma was op bezoek om te vertellen over haar werkzaamheden en vervolgens mochten de kinderen zelf debatteren. Ik durf te stellen dat er zeker een paar potentiële politieke talentjes bijzaten.

Nu is er genoeg om ons op te verheugen voor de komende weken. Morgen maakt de activiteitencommissie de locatie van de internationale reis bekend en nee, dit wordt niet Brussel of Straatsburg, maar een fantastische nieuwe locatie. Verder staan de komende maand nog o.a. rector magnificus Elmer Sterken en bisschop Gerard de Korte op het programma, dus ik hoop u allen weer te zien op de dinsdagavonden!

Met liberale groet,

Simon van der Pol

Voorzitter

image sources

  • Bestuursfoto jovd groningen 2015 2016: JOVD Groningen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.