Woord van de Voorzitter

Geachte lezer,

2015 is bijna ten einde gekomen, de JOVD Groningen heeft alleen nog de Randstadreis tegoed. Ik kan u verzekeren dat dit een hele mooie reis gaat worden met een zeer divers programma. Dit weerhoudt mij er echter niet van om nog even terug te blikken op de afgelopen periode, waarin weer heel wat is gebeurd.

De commissies zijn allemaal goed op gang gekomen: dit begon uiteraard met de cursus Neoliberalisme van Fukuyama. Op deze avond werd duidelijk dat de negatieve connotatie geassocieerd met deze term, eigenlijk nogal onterecht is. Gert en Rick hebben ruim de tijd genomen om het ontstaan van het neoliberalisme en de praktische implicaties toe te lichten. Hoewel ik mij doorgaans sociaal-liberaal noem, heb ik na afloop van deze avond het neoliberalisme zeker overwogen. Ook de commissie Actuele Politiek heeft ons eens mooie activiteit voorgeschoteld, namelijk een debat over de vluchtelingenproblematiek. De stellingen en meningen waren uiteenlopend; ik hoop dat er geen leden een bom op hun huis hebben gekregen na afloop. Aan de winnaars in de verschillende categorieën zijn leuke prijzen uitgereikt. Daarnaast is de Activiteitencommissie goed aan het werk gezet: zij heeft een heel aantal ideeën uitgewerkt voor de internationale reis. Hier waren erg goede scenario’s bij en ik heb er alle vertrouwen in dat we ons kunnen verheugen op een fantastische reis in 2016. Natuurlijk mag ik de redactie van De Jonge Liberaal niet vergeten, petje af voor de frequente interessante artikelen op deze site!

Ook het bestuur is flink bezig geweest, natuurlijk hebben we Reender mogen verwelkomen, waar we erg blij mee zijn. Voor de politieke inhoud geeft hij echt een nieuwe impuls. Daarnaast heeft de Commissaris van de Koning, Max van den Berg, onze afdeling vereerd met een bezoek. Dit was erg interessant, natuurlijk is hij een PvdA’er, maar hij probeerde wel erg duidelijk op te treden als een onafhankelijk bestuurder. Het ging onder andere over de veranderingen die hebben plaatsgevonden sinds hij in de jaren ’70 wethouder was in Groningen, t.o.v. het heden. De week erna was Matthijs van de Burgwal te gast voor de roemruchte training “spreken in het openbaar”. Hierbij moest iedereen zelf aan de slag om de fijne kneepjes van het speechen te leren. Ik was aangenaam verrast door de leuke, maar zeker ook technische goede toespraken. Het laatste gesprek van dit jaar was met niemand minder dan Sinterklaas; hoewel ik dit zelf helaas heb moeten missen, heb ik vernomen dat hij en zijn dichtpieten goed hun best hebben gedaan op de gedichten.

Als laatste natuurlijk het kerstdiner: wat een fantastisch evenement was dit! Niet alleen waren de zeven gangen van een erg hoog niveau, ook de sfeer zat er goed in. Wellicht had dit iets te maken met de alcohol die rijkelijk vloeide, waardoor niet eens iedereen het Kasteel heeft weten te halen. Graag wil ik Koen Mulder en zijn team hartelijk bedanken voor hun inzet en harde werken; ze hebben echt een onvergetelijk kerstdiner neergezet.

Rest mij niets anders dan u, mocht ik u niet meer zien, zeer fijne kerstdagen toe te wensen. En doe rustig aan met het vuurwerk! Graag zie ik iedereen bij de nieuwjaarsborrel, dinsdag 5 januari 2016.

Met liberale groet,

Simon van der Pol

Voorzitter

image sources

  • Bestuursfoto jovd groningen 2015 2016: JOVD Groningen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.