Woord van de Voorzitter

Geachte lezer,

De JOVD Groningen is nu weer ruim anderhalve maand onderweg: best lang eigenlijk, maar ik moet bekennen dat het voorbij is gevlogen. Het waren bewogen weken, maar we kijken er zeker met een ontzettend goed gevoel op terug. Ook zijn we erg trots op Baue, die zijn droombaan als piloot eindelijk heeft gevonden bij Easyjet. We danken hem voor de goede sprekers die hij heeft geregeld en wensen hem heel veel succes in de luchtvaart. Nu heeft Siem zijn taken tijdelijk op zich genomen en we zijn benieuwd wie de portefeuille binnenkort op zich zal nemen.

De afgelopen weken zijn er verschillende interessante sprekers langs geweest. Zo heeft Fokko Oldenhuis een nieuwe blik gegeven op de scheiding tussen kerk en staat; heeft Angelique de la Cuisine eens uitgelegd wat de douane nu eigenlijk doet en heeft ze ons laten nadenken over verschillende problemen die momenteel spelen; heeft Dick van den Bosch ons meegenomen op de weg van idee tot wet en heeft Andre Szász een zeer kritisch, maar goed onderbouwd, geluid ten opzichte van de euro laten horen. Naast al deze mooie sprekers was één van de hoogtepunten in september toch wel de wijnproeverij. Voor een leek op het gebied van wijn, zoals ikzelf, was het erg leerzaam om verschillende wijnen met elkaar te vergelijken en écht het verschil te proeven. Uiteraard is deze avond, zoals de afdeling Groningen betaamd, voortgezet tot in de vroege uurtjes. Waarschijnlijk zal er in de komende maanden nog regelmatig over worden nagepraat. Graag wil ik Koen Mulder van harte bedanken voor zijn inzet om deze traditie naar een nieuw niveau te tillen.

Verder zijn we nog erg druk geweest met de landelijke JOVD: in het bijzonder de VAV en het congres. Het congres ging over een bijzonder interessant onderwerp, namelijk “The American Dream”. Is dit anno 2015 eigenlijk nog wel relevant? De VS, een land waar het woord “socialist” praktisch een scheldwoord is en de overheid echt zo klein mogelijk wordt gehouden. Er zijn enorme problemen, zoals grote ongelijkheid, enorme schulden en een slechtere infrastructuur dan in België. Interessante sprekers zoals Frits Huffnagel, Pieter Duisenberg en Hans Wiegel hebben dit zeker tot een succes gemaakt. Uiteraard hebben de leden ook een nieuw hoofdbestuur verkozen. Ik wens alle zeven een enorm mooi jaar toe!

Binnenkort zullen de redactiecommissie, activiteitencommissie en commissie actuele politiek worden geïnstalleerd en dan gaan ook zij echt aan de slag. Ik hoop voor het komende jaar dat De Jonge Liberaal betere artikelen krijgt dan ooit, dat er fantastische activiteiten worden georganiseerd en dat de politieke inhoud nóg scherper wordt. Ik heb er alle vertrouwen in en hoop iedereen snel weer eens op onze activiteiten te mogen ontvangen.

Met liberale groet,

Simon van der Pol

Voorzitter

image sources

  • JOVD Groningen Bestuur Van Der Pol 2015-2016 I: JOVD Groningen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.