Internationale reis 2015

Op de vroege ochtend van 22 april stond een groep JOVD’ers klaar om af te reizen naar onze zuiderburen. Terwijl we in de kou stonden te wachten op de busjes, hadden we nog geen flauw benul van de chaos die al snel zou losbreken.

De busjes arriveerden en iedereen stoof uiteen om een goed plekje te bemachtigen voor de lange tocht richting Brussel. Ik had het geluk (of de pech, niet iedereen zal het hierover eens zijn) in de Roadrocker te zitten, een rijdende karaokemachine onder leiding van captain Schwering en co-piloot Koning. Met een playlist van 37 uur aan meezingertjes, de terugkerende treiterplaat “dragostea din tei” en de zangkunsten van het entertainmentduo werd het leed van de reis wat verzacht. Zelfs de drukte op de weg in Brussel en de rij- en kaartleeskunsten van de piloten veroorzaakten maar een klein beetje ruzie in plaats van een totale ontploffing aan emoties.

Deze drukte veroorzaakte helaas wel dat het bezoek aan de Open Vld niet door kon gaan. Na de busjes in de lage garage bijna als cabrio te hebben geparkeerd haastten we ons richting het Europees Parlement om in gesprek te gaan met Jan Huitema. Deze jonge Europarlementariër vertelde uitgebreid over zijn campagne met een trekker, zijn vechtlust op het gebied van landbouw en de Nederlandse positie binnen Europa. Hierna werd er nog een mooie foto als aandenken gemaakt en was het tijd om door te gaan.

Volgende op de agenda was een bezoek aan het Comité van de Regio’s. Een Europees ambtenaar vertelde over het belang van de vertegenwoordiging van de lokale regio’s van landen in Brussel. Het adviesorgaan leeft niet heel erg onder de bevolking van Europa, maar dit zou volgens hem wel moeten. Er werd op verzoek van enkelen ook uitgelegd hoe het werkt als je een stage in Brussel wilt bemachtigen.

Het was hierna tijd om met de busjes opnieuw de verkeersjungle in Brussel te trotseren. De volgende bestemming was Leuven waar we na een reis die in mindere mate gered kon worden door de uitgebreide playlist nog maar net heelhuids aankwamen. Hier wachtte ons de volgende verassing: we mochten onze eigen bedden opmaken in het hostel. Nadat de gevechten om de enkele en dubbele bedden waren gevoerd konden we gaan eten. Het bier kwam op tafel en de teleurstelling van het bedden opmaken was snel vergeten. Na uitgebreid te hebben gegeten verplaatste de gezelligheid zich naar de kroegen van Leuven. De avond zette zich nog lange tijd voort en Leuven heeft kennis kunnen maken met de Groningse gezelligheid.

De volgende ochtend was de Groningse gezelligheid bij menig JOVD’er ver te zoeken. De bedden moesten namelijk ook weer afgehaald worden. Nog een keer met de auto Brussel in leek geen goed idee, dus werd er besloten de trein te nemen. Ditmaal kregen we een rondleiding door de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers. De meneer die ons rondleidde zei dat hij in iedere ruimte “het voornaamste” vertelde. Hij was echter meer een wandelende reisgids dan kort van stof, maar dit nam niet weg dat het een interessante rondleiding was door een mooi parlementsgebouw.

De vrije tijd was aangebroken en zoals het goede studenten betaamt, werden de velen terrasjes die Brussel rijk is uitgebreid ontdekt. Hierna ontkwamen we er niet aan om de trein terug te nemen naar Leuven en vanaf daar de busjes weer op te zoeken en de weg naar huis voort te zetten. De muziek ging weer aan, de MacDonalds werd leeggekocht en dezelfde grappen kwamen nog een laatste keer om de hoek kijken. Na het nodige oponthoud vond iedere auto op zijn eigen tempo de weg naar het hoge noorden weer terug.

Heel erg bedankt aan de activiteitencommissie en zijn auditoren voor het organiseren van een geslaagde reis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.