Interview met Liberaal in Ruste

Goedendag lezer! Speciaal voor de Franse verkiezingen, willen wij wat extra aandacht besteden aan ons mooie bijna-buurland. Hiervoor wenden wij ons tot de altijd uitgesproken en zelfbenoemd ‘expert-in-alles’, liberaal in ruste mr. drs. Rupert van Riel, die uiteraard ook over Frankrijk een genuanceerde mening paraat heeft.

Beste meneer van Riel, we hebben nu de eerste verkiezingsronde gehad, hoe kijkt u hierop terug? 

Van Riel: Het zal zelfs de argeloze lezertjes van dit uit de kluiten gewassen online blogje niet verbazen dat ik, als  gekend ‘homo universalist’, diepgaand op de hoogte ben van alle zwaarwegende buitenlandse politieke ontwikkelingen. Zo ook deze.

Aanvankelijk leek het er op dat Éric Zemmour een goede kans zou maken op het presidentschap van La République. We zouden dan eindelijk weer een degelijk en weldenkend leider in het Élysée krijgen. Ik heb zelf nog even contact gehad met deze grote geest, na mijn compleet onterechte afwijzing door dat puberale clubje van Thierry B. Éric stond, vanzelfsprekend, volledig aan mijn kant, hetgeen subtiel duidelijk werd uit het feit dat hij hem steevast ‘Thierry Ezel’ bleef noemen. Ik heb onze intellectuele mailwisselingen meerdere malen door Google translate gehaald, dus dat Zemmour mijn afwijzing bij Forum diep betreurde, niet in de laatste plaats voor de toekomst van het Forum,  staat als een paal boven water.

Maar nu Zemmour niet langer in de race is, welke kandidaat heeft u nu op het oog?

Zemmour heeft het helaas niet gered inderdaad, ongetwijfeld door de verderfelijke inmenging van het WEF en Dominion. Rechts gezond verstand is niets meer vergund dezer dagen. Zelfs de ignorante lezertjes van dit beduimelde liberale misverstand zullen begrijpen dat ik onmogelijk fan kan zijn van die kleffe kokosmacron, die thans presidentje speelt. Een omhooggevallen bankiersjongetje, dagelijks genietend van de harde gesel van zijn eigen schoolmeesteres met wie hij per ongeluk in het huwelijk is getreden, de sukkel.

Nee dan Marine le Pen, een heel ander chapiter. Ik kan niet verhullen dat ik mijzelf in mijn stoutere fantasietjes wel eens aan de Côte d’Azur heb gefantaseerd, in het warme zand naast deze weelderige madame, slechts gehuld in een geel hesje. Om vanuit die gelukzalige gedachte weer met beide benen op de grond te komen moet ik snel aan de billen van mijn opa zaliger denken.  Oké, ik ben er weer. Nog vragen?

Hoe kijkt u naar de kansen van mevrouw le Pen en hebt u nog plannen om haar campagne bij te staan?

Na het vernederende Kremlin echec zult u mij niet meer betrappen op buitenlandse politieke escapades. Maar aangezien ik mij realiseer dat politiek Europa uiterst gevoelig is voor mijn doorwrochte analyses, wil ik hier wel vol en rondborstig (oef, don’t go there) mijn harde steun uitspreken voor deze prachtpolitica, alsmede voor de politiek excellente familie waar haar aangeboren talenten zijn ontsproten en geslepen. Kijk Marietje kan qua inhoud natuurlijk niet tippen aan haar vader, maar ik ben niet het type man waarbij het alleen om inhoud draait.

Dus, ook al voorspellen alle onnozele analistjes dat die kleffe Kokosmacron op zijn slofjes gaat winnen, ik zeg u hier en nu dat deze op onze belastingcenten terende nepjournalistjes ook nu weer alle linkse plankjes misslaan. En dat met Mademoiselle Marine de eerste vrouwelijke Franse presidente zich warmloopt in de coulissen. Al of niet in geel hesje.

Dus ook al overweeg ik geenszins om mijn persoon actief in deze nobele strijd te werpen, wil ik hier wel en plein public mijn volle steun uitspreken voor deze onvolprezen rechtspopulistische Jeanne D’arc. Wat een vrouw…

Wij zien dat uw gedachten al weer afdwalen meneer van Riel. Een mooi moment om dit vraaggesprek af te ronden en u als dank deze flesjes Wiegel Weizen te overhandigen. Hopelijk zien wij u snel weer terug in een van de populaire columns van de Liberaal in Ruste.

Ik zou nergens op rekenen hansworsten. Worden jullie eerst maar eens droog achter de liberale oortjes.

 

Hidde Smid
Redacteur De Jonge Liberaal

 

Jesse Jacobs
Hoofdredacteur De Jonge Liberaal