HSV speelt verpaupering grote markt in de hand

De laatste tijd is er in Groningen behoefte aan een reorganisatie van de grote markt. Boeren die van de grote markt één groot tractordepot willen maken, boomknuffelaars die de grote markt vol willen zetten met bomen en HSV dus, die van de grote markt een pop-up studiecentrum wil maken. Dit omdat er zogenaamd een tekort aan studeerplekken zou zijn. De pop-up studieplekken zullen alleen beschikbaar zijn vlak voor de tentamenperiode. Waar de schaarste aan studeerplekken vandaan komt is een raadsel. Blijkbaar zijn de Groningse studentenkamers niet meer uit te rusten met een bureau. Aardig vervelend als je bedenkt dat je €400 betaalt voor een kamer waar je niet eens een bureau in kwijt kunt.

Natuurlijk is dit complete onzin. In de gemiddelde Groningse studentenkamer past prima een bed, een bureau en een kast voor kleren en boeken. Helemaal zonde van je €400 per maand? Een woonplek waar je niet wíl studeren. Studenten komen liever samen in de UB, op het Zernike-complex of als je echt hip bent in het nieuwe Forum. Niet alleen lijkt het op zo’n publieke plek,  weggedoken achter je veel te dure macbook, alsof je ontzettend belangrijk werk verricht, je kunt gelijk de omgeving in de gaten houden om te kijken of je toekomstige levenspartner nog langs komt lopen.En als je gelukt hebt zijn je vrienden of vriendinnen er om je af te leiden van het studeren.

Voor HSV en de Groningse studenten heb ik gratis sociaaleconomisch advies. Je betaalt genoeg voor je kamer, dus maak er efficiënt gebruik van. Maak geen pop-up studentenplekken op de Grote Markt! Je ouders kunnen namelijk meekijken via de RTV Noord-camera. Als je echt gebrek hebt aan ruimte en rust, ga dan op zoek naar een woning in het buitengebied. Niet alleen is dit allemaal stukken goedkoper, het vervuilt de Grote Markt niet met onzinnige ‘ik doe of ik studeer’ hokjes.

 

Tom Boer

Bestuurslid politieke scholing JOVD Groningen