Waar stem je als jonge liberaal nog op?

Afgelopen week is de nieuwe hoofdredacteur van De Jonge Liberaal benoemd, met succes een redactie gevormd en nu staan de Europese verkiezingen alweer voor de deur. De voltallige redactie heeft stemrecht, maar waar stem je als Jonge Liberaal nou nog op? In vogelvlucht gingen we met de redactie langs onze opties voor de Europese verkiezingen. 

Op uiterst links is de SP een lovenswaardige partij en GroenLinks is ook aanwezig, beiden strijden tegen inkomensongelijkheid, maar we zien inkomensgelijkheid eerder als een probleem. 

Van Marianne moesten we verder kijken dan de partijnaam, nu ze wil samenwerken met Thierry vreest ons liberale hart voor een ‘Vegan Nexit’. Want hoe sexy Thierry ook is, met een handelsnatie uit de Euro knallen is vragen om het faillissement van de BV Nederland. De ChristenUnie leek een serieuzere optie, dit veranderde snel toen we erachter kwamen dat ze samenwerken met de SGP, niets mis met een vrouw als kostwinner en twee mannen die elkaar het ja-woord geven. Wat betreft de PvdA is het super dat Frans weg is uit Nederland, er zijn vast wel een paar andere stemmers die ervoor zorgen dat hij de komende tijd niet terugkomt. 

Voor ons liberale hart is D66 dé partij die mij over kon halen, maar Nederland door Brussel te laten regeren gaat toch wel erg ver. De teleurstelling werd groter nadat de VVD met “Samenwerking ja, Superstaat nee” mij volledig overtuigde, om vervolgens te gaan samenwerken met D66 en Macron…  Het CDA, christelijk hoewel ze dat zelf al zijn vergeten, heeft als enige geen plannen die ons als Jonge Liberalen tegen de borst stoten, of überhaupt plannen voor vernieuwing.

Gedachten van de redactie van De Jonge Liberaal

image sources

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.