Woord van de voorzitter – Juni

Geachte lezer,

Wederom is er een maand voorbij gevlogen en we maken inmiddels aanstalten naar de Zomervakantie. Inmiddels is bij de JOVD Groningen al wel de zomer aangebroken. Met het traditionele hockeytoernooi is het zomerreces voor de JOVD begonnen.

Mei was weer een boeiende maand met interessante activiteiten. We trapten de maand gelijk af met een van de belangrijkste feestdagen in het jaar: bevrijdingsdag. Een dag waarop we traditioneel vieren dat we vrijheid kennen en hebben in ons prachtige Nederland. De JOVD kan natuurlijk niet ontbreken bij het uitbundig vieren van het hebben van dit grote goed. Met een kraampje hebben wij de JOVD goed onder de aandacht weten te brengen bij het voorbij struinende publiek. Het enige jammere was de regenbui die in een enkele minuten het complete aangezicht van het festival had veranderd. Toch kijken we terug op een mooie dag.

De week erop verschoof het thema van vrijheid naar criminaliteit. Niemand minder dan Theo Hiddema bracht een bezoek aan Groningen. In grote getalen kwamen veel geïnteresseerden op de activiteit af om te horen hoe meneer Hiddema tegen het recht en de politiek aankijkt. Op eigenzinnige en originele wijze, wist meneer Hiddema een mooi verhaal over te brengen en ons daarmee een nog mooiere avond te geven.
Na vele malen binnen zitten, besloten we als een van de laatste activiteiten nog maar eens op pad te gaan. Deze keer gingen we kijken van waaruit onze prachtige stad geregeerd wordt: het stadhuis. Een interessante rondleiding langs de mooiste plekjes van dit huis, gaf ons een mooi inzicht van het heden en verleden van de stad.

Onze laatste formele activiteit van dit jaar, betrof een discussieavond over de herziening van de sociale zekerheid. In de form van een Lagerhuisdebat, werd er vurig gedebatteerd over actuele thema’s  zoals het basisinkomen en flexwerkers.

Nu het formele jaar afgesloten was, moesten we enkel nog op passende wijze het hele jaar afsluiten en het zomerreces aftrappen. Dit wordt al jaren gedaan in de vorm van het hockeytoernooi. We hadden het getroffen met het weer, als je aan de kant kon zitten in ieder geval. Men merkte al snel dat het rennen in de brandende zon toch een aardige opgave was. Gelukkig heeft iedereen het overleefd. Op opmerkelijke wijze heeft het bestuur de wisselbeker gewonnen door in de finale de promotiecommissie met 4-0 te verslaan. U begrijpt, de verbazing was bij velen aanwezig. (red. zie de foto der overwinnaars boven dit artikel) Daarna werd er heerlijk gegeten en ontspannen onder het genot van een goede borrel. We kijken terug op een erg geslaagde dag en willen ook iedereen bedanken voor de deelname!

Het zomerreces is begonnen en daarmee ook bijna de vakantie. Ik wens u nog veel succes met uw tentamens en ook alvast een hele fijne vakantie. We hopen jullie allemaal in de Keiweek weer te mogen verwelkomen om er een fantastische week van te maken!

Ook namens de rest van het bestuur,

Met liberale groet,

M. R. (Max) Schwering

Voorzitter

image sources

  • Bestuur Schwering I 2014 – 2015: JOVD Groningen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.