Woord van de voorzitter – mei

Geachte liberalen,

De maand april zit er weer bijna op, mei is net onderweg en we kunnen terugkijken op een zonnige maand. Nederland was in rep en roer, want het was zowaar een keer mogelijk om meer dan een dag op rij mooi en aangenaam weer te hebben.
De JOVD Groningen heeft ondanks deze meteorologische omstandigheden, toch weer goed weten te draaien deze maand. We begonnen de maand gelijk met een groot feest: de 66ste verjaardag van onze mooie afdeling. Tijdens een gezellige borrel werd het glas geheven op deze liberale mijlpaal. Al 66 jaren fungeert de JOVD als liberale luis in de pels van politiek Groningen. Iets wat gekoesterd moet worden en waarschijnlijk ook nog vele jaren gevierd gaat worden.
De week erop ontving de afdeling Norbert Klein, het ex-50 plus kamerlid en huidig fractievoorzitter van de Vrijzinnige Partij. Hij vertelde over de waarde van het stemmen op individuen en de Kamerzetels die daar aan verbonden zijn. Ook probeerde hij een definitie van het begrip ‘vrijzinnig’ te geven. Iets wat lastiger bleek dan gedacht gezien het feit dat het woord nogal ruim definieerbaar is.
op 21 april ging de afdeling op reis naar het immer tropische Brussel en Leuven. Hier zochten we het politieke hart van de EU op. Met bezoeken aan het Europees Parlement en het Comité van de Regio’s, hebben we weer een mooi kijkje in de keuken van Europa gehad. Ook het nachtleven van Leuven was natuurlijk een interessante en educatieve activiteit.
We sloten de maand af met Maarten Zwiers, die ons vertelde over de oorsprong van de rassenongelijkheid in Amerika en wat voor betrekking dat heeft in de problematiek die nu speelt in het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Al met al was het een educatieve maand waarin er weer veel geleerd, gelachen en gediscussieerd is. Iets wat al 66 jaren goed lukt bij onze prachtige afdeling. De komende maand staat ook weer bol van activiteiten. Kom dus allen gerust langs!

Ik hoop u de komende maand weer in grote getalen te mogen verwelkomen bij de JOVD Groningen.

Met liberale groet,

M.R. (Max) Schwering

Voorzitter

image sources

  • Bestuur Schwering I 2014 – 2015: JOVD Groningen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *