Rondje commissies: Activiteitencommissie

Afgelopen week was Detmar, voorzitter van de activiteitencommissie, bij mij te gast. Onder het genot van een hapje en een drankje beantwoordde hij (bijna) alle vragen die ik hem voorlegde. Wie zitten er in zijn commissie, wat zijn hun taken en wat zijn hun plannen?

Wie zitten er in je commissie en wat zijn hun taken?
“Sophie als Penningmeester, Rick als secretaris vanwege zijn competenties en Laurens en Siem zijn algemeen lid. Daarnaast zijn onze auditoren Maarten en Wytze.”

Wat doen jullie?
“Onze taak is om een aantal activiteiten te organiseren voor de JOVD.”

Waarom heb je voor deze commissie gekozen?
“Het is gewoon hartstikke leuk.”

Wie uit je commissie is de grootste sjaak afhaak?
“Dat is Laurens. Hij woont nog in Emmen bij zijn ouders en zit zwaar onder de plak, bij overigens een erg leuke meid die ik niet ken.”

Wie is de lafste borrelaar?
“O dat ben ik zelf. Ik kan namelijk erg slecht tegen drank, omdat ik een drankallergie heb. Ik ben namelijk allergisch voor alcohol en dan vooral in grote hoeveelheden. Hoe meer ik drink, hoe gekker ik ga doen.”

Wie is het gierigst en deelt de minste biertjes uit?
“Dat ben ik ook. Ik ben namelijk erg kritisch op mijn uitgaven.”

Wie kan het beste pasjes maken?
“Weet je wat het is, we zijn nog niet zo veel op stap geweest, want Laurens en Rick wonen nog thuis, maar ik denk Sophie. Die heeft wel wat lenigheid in de benen.”

Als je iemand uit je commissie in kon ruilen, wie zou dat dan zijn?
“Daar kan ik echt geen antwoord op geven, niemand natuurlijk. Er is op dit moment niemand geschikter voor de posities die mijn leden bestieren dan zijzelf.”

Wie maakt zijn verhalen altijd mooier dan ze zijn?
“Dat ben ik zelf. Sprookjesboeken verkopen immers het best.”

Wie denk je dat er het slechtst uitziet in de ochtend?
“Dat moet denk ik Sophie zijn. Zij heeft het langste haar, dus dat kan ook het raarst zitten.”

Wie zou de beste MinPres zijn?
“Siem. Hij heeft voor zichzelf altijd een hele duidelijke mening, maar is heel beheerst in het uiten daarvan. Hij luistert naar alle kanten, tenminste zo doet hij het voorkomen. Dat is een eigenschap die je goed kan gebruiken als Minister President.”

Als je zou mogen kiezen, wie zou je dan liever als auditor hebben?
“Niet liever, maar een alternatief zou Christoph zijn. Ik ken hem nog niet zo goed, maar ik denk dat we het goed zouden kunnen vinden en dat hij een hele goede auditor zou zijn. Overigens niets ten nadele van Wytze en Maarten.”

Wie is de grootste womanizer?
“Ik, en dat mag jij uitleggen.”

Tot slot, wat zijn jullie verder dit jaar nog van plan?
“We gaan nog een beetje vergaderen en een beetje zuipen. Oja, er komen ook nog een aantal activiteiten aan. De internationale reis hebben we net gehad en deze is uitermate goed bevallen. Alleen de ring van Brussel is wat minder goed bevallen, maar we konden er als commissie ook niks aan doen dat de politie in Nederland zo nodig moest protesteren en het openbaar vervoer in Brussel plat lag. Verder komt het hockeytoernooi er 5 juni aan. Dat wordt een fantastische activiteit. Ook komt er nog een actieve leden dag of weekend aan. We hopen een weekend, want het weekend in 2013 in Westernieland is uitermate goed bevallen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.