Woord van de voorzitter – februari

Geachte liberalen,

De eerste maand van 2015 is voorbijgevlogen, echter, niet zonder slag of stoot. Zo werden wij begin januari opgeschrikt door een aanslag op een van de belangrijkste grondrechten in de samenleving: vrijheid van meningsuiting. De aanslag op het Parijse satirische blad Charlie Hebdo heeft ons geen windeieren gelegd. Direct na de brute aanslag, werd de hoofdstad van Frankrijk nog dagen in haar greep gehouden door verschillende terreurdaden. Ook België werd getroffen door een soortgelijk euvel. Uiteraard doet dit onmiddellijk de vraag rijzen of Nederland ook in gevaar is. Hoe serieus is de dreiging? Kunnen wij nog wel vrij uit spreken? Hoe ver kan onze persvrijheid nog reiken? Allemaal vragen die serieus gesteld kunnen worden, maar wel allen met een duidelijke strekking. In mijn ogen is terugdeinzen en onze mening laten inperken het laatste wat we moeten doen. We moeten onszelf en onze grondrechten niet overgeven aan de angst die ons wordt ingeboezemd door terroristen die geweld boven debat kiezen. Iets waar wij als JOVD’ers ons nooit toe zullen laten verleiden: hoe ‘beledigd’ wij ook zijn. Onthoud ook altijd: the pen is mightier than the sword. Een gezegde dat meer dan ooit tevoren van toepassing is op de huidige situatie in ons land. Laten we opstaan tegen deze idioten die denken dat dit de manier is om hun gekrenkte ego’s te doen rechtvaardigen. Laten we een splitsing in onze samenleving doen voorkomen door iedereen die gelinkt is aan de islam (de religie van waaruit deze radicalen opereren) over een kam te scheren. Het laatste wat we moeten willen, is dat we onze multiculturele samenleving te grabbel gooien door mensen vanwege religie uit te sluiten. De samenleving vraagt meer dan ooit tevoren om eenheid te prediken tegen deze radicaliserende groep verbannen personen. Ik kan het dan ook niet meer dan eens zijn met de burgemeester van Rotterdam, die heel terecht zegt dat deze mensen niet meer terug hoeven te komen als ze vechten of hebben gevochten voor een vrijheid die enkel een vrijheid is voor mensen die doen wat zij zeggen. U merkt, dit raakt mij in de kern van de vrijheden waarin ik geloof en waardoor ik ooit liberaal ben geworden.

De JOVD Groningen laat zich echter niet beperken door deze aanslagen, want ook in de maand februari is er weer genoeg te doen bij ons. Zo zullen wij op 3 februari aftrappen met onze themamaand omtrent de provinciale staten. We beginnen met een cursus provinciale politiek, gevolgd in de weken erop door een inspraakavond voor het politiek kernpunten programma, een rondleiding in het provinciehuis en afsluitend een debat met jongeren die verkiesbaar zijn bij de komende verkiezingen. Ons doel is om de provinciale politiek weer te laten leven bij de jongeren. Tussendoor zal op 17 februari ook nog de JAV plaatsvinden van de afdeling. Hierbij zal het bestuur verantwoording afleggen voor de eerste paar maanden van dit bestuursjaar en kunt u hen vragen stellen hierover.

U ziet, de JOVD Groningen laat zich niet kisten en gaat gewoon door met kritisch zijn en informeren. We hopen velen van u te mogen verwelkomen bij onze komende activiteiten.

Met liberale groet,

M.R. (Max) Schwering

image sources

  • Bestuur Schwering I 2014 – 2015: JOVD Groningen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.