Politiek Kort – Week 49

Het politieke nieuws van deze week in woord en beeld. Met in deze editie onder andere: minister Koenders uitgenodigd door Ankara, de zielige Onno Hoes en de peiling van vandaag.

Russische sancties doen Nederland weinig pijn
De effecten van de Russische sancties op Nederlandse bedrijven zijn beperkt. Volgens minister Dijsselbloem van Financiën doen de sancties ‘weinig pijn’. Dijsselbloem zei in een interview dat hij niet over de schade bij sommige bedrijven heen wil stappen, ‘maar de meeste ondernemers kunnen ergens anders afzetmarkten vinden’. Lees verder…

Ankara nodigt Koenders uit voor een ‘goed gesprek’
De Turkse regering heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken uitgenodigd in Ankara om wederom de kou uit de lucht te halen. De uitnodiging komt naar aanleiding van de ruzie van vorige week tussen Nederland en Turkije. Nederland kwam vorige week in conflict met Turkije over een verklaring van Ankara waarin het Nederlandse integratiebeleid werd beticht van discriminatie naar Turken in Nederland. Lees verder…

VVD fronst wenkbrauwen na uitspraken Samsom over schaliegas
Er zal niet naar schaliegas worden geboord in Nederland. Het is ‘volstrekt onnodig om dat in dit dichtbevolkte land te doen, en dus gaat het niet gebeuren’. Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom tegen VARA-radioprogramma De Nieuws BV. Lees verder…

Onno Hoes is zielig, maar ook dom; hij kan dus ook beter aftreden
De burgemeester van Maastricht is in de val gelokt. Zijn geflirt met een jongeman in het openbaar is niet strafbaar, maar in strijd met afspraken met de gemeenteraad. We zullen PowNews nog erg missen. Het actualiteitenprogramma dat op 4 december stopt, was geregeld flauw en smakeloos. Maar het belichtte zaken op een andere, soms verfrissende manier. Lees verder…

Grondtroepen? Ja/nee
De barakken van het NAVO-hoofdkwartier aan de rand van Brussel waren bedoeld als tijdelijk, maar staan er al tientallen jaren. Die deprimerende oudbouw bood deze week onderdak aan de 60 vertegenwoordigers van de anti-IS-coalitie. Hun humeur werd er in ieder geval niet door beïnvloed. De ministers waren ronduit opgetogen over het verloop van de strijd tegen de Islamitische Staat. Lees verder…

De stemming van 7 december 2014
Zowel PvdA als VVD zakken nog verder weg. Stonden die twee partijen twee maanden geleden nog op 41 zetels samen, nu zijn het er 31. Dat is echter nog geen evenaring van het dieptepunt dat deze twee partijen samen haalden. Dat was in september 2013 met 29 zetels. Lees verder…

image sources

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.