Politiek Kort – Week 48

Het politieke nieuws van deze week met onder andere: kamervragen over afgestane gegevens basisschoolleerlingen, de onrust over het Nederlandse racistische imago en Rutte die excuses van Turkse kant niet nodig vindt.

Rutte: Excuses van Turkije niet nodig
Premier Rutte vindt excuses van de Turkse regering voor kritiek op het Nederlandse integratiedebat niet nodig.

Lees verder…

Ambassade Turkije: Nederland niet racistisch

Turkije wil zich niet bemoeien met binnenlandse aangelegenheden in Nederland en beschuldigt Nederland niet van racisme. Dat zegt een woordvoerder van de Turkse ambassade in Den Haag.

Lees verder…

Minister hield rapport achter over privacyschending leerlingen
Ophef in de Tweede Kamer na de onthulling dat scholen grote hoeveelheden privacygevoelige informatie over hun leerlingen doorspelen aan bedrijven. Nu blijkt ook nog eens dat staatssecretaris Dekker van Onderwijs een rapport over deze zaak heeft achtergehouden. Ook de Kinderombudsman is enorm geschrokken.

Lees verder…

Kamer wil weten waarom scholen gegevens afstaan
Kamerleden willen opheldering van staatssecretaris Dekker (Onderwijs) over de manier waarop basisscholen privégegevens van leerlingen afstaan aan de grote educatieve uitgeverijen.

Lees verder…

‘De integratie is mislukt en dat is de schuld van de PvdA’

Het is niet gelukt om immigranten die na de Tweede Wereldoorlog naar Nederland zijn gekomen te laten integreren in onze maatschappij. Hoofdverantwoordelijken voor de falende integratie is de PvdA en, in mindere mate, VVD en D66.

Lees verder…

Schadeclaim tegen VVD-Kamerlid Verheijen vanwege ‘smeergeld’
VVD-kamerlid Mark Verheijen raakt steeds meer verstrikt in de affaire rond de Limburgse projectontwikkelaar Piet van Pol, die door Justitie van corruptie wordt verdacht. Verheijen heeft in zijn jaren als wethouder te Venlo nog meer geld van Van Pol ontvangen dan eerder door Elsevier werd onthuld.

Lees verder…

image sources

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.