Politiek Kort – Week 47

Met onder andere de inontvangstneming van de Rathenau-prijs door Rutte, laat week 47 laat zich niet passeren zonder nieuwswaarde. Ook de FNV laat van zich horen. “Gaat de AOW-gerechtigde leeftijd te snel omhoog”?


Bussemaker: pesten leraren kan echt niet         

Uit een enquête van vakbond CNV Onderwijs komt naar voren dat eenderde van de leraren zegt dat hun collega’s worden gepest. De pesters zijn niet alleen leerlingen, maar ook ouders en collega’s.

Lees verder…

FNV is tegen een versnelde verhoging van de AOW-leeftijd

FNV vindt het versneld verhogen van de AOW-leeftijd in een tijd van hoge werkloosheid een verkeerd plan. De vakcentrale zegt dat in reactie op het wetsvoorstel van staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA), dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Lees verder…

Europees Parlement wil Google dwingen tot opsplitsing

Internetgigant Google zal zich, als het aan het Europees Parlement ligt, moeten gaan opsplitsen. Dat meldde zakenkrant Financial Times (FT) vandaag op basis van een conceptmotie.

Lees verder…

Teeven: opvang toenemend aantal asielzoekers enorme opgave

Het aantal asielzoekers in Nederland zal volgend jaar flink toenemen en het zal steeds lastiger worden voor de gemeentes om voor voldoende opvanglocaties te zorgen. Dat zei staatssecretaris Fred Teeven zaterdagavond in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Volgens Teeven zitten er op dit moment 29.000 mensen in asielzoekerscentra, maar zal dat aantal stijgen tot zeker 33.000.

Lees verder…

Rutte krijgt Rathenau-prijs in Berlijn

Premier Rutte heeft in Berlijn de Walther Rathenau-prijs ontvangen. Hij kreeg de prijs uit handen van bondskanselier Merkel voor zijn inspanningen in Europa en de wereld.

Lees verder…

Schippers: te veel fusies ziekenhuizen

Minister Schippers maakt zich zorgen over het grote aantal fusies van ziekenhuizen. Bij de behandeling van haar begroting in de Tweede Kamer zei ze dat schaalvergroting goed is, “als kwaliteit het vergt”. Maar volgens haar komt nu “fuseren om het fuseren” voor en gaat het niet de goede kant op.

Lees verder…

Kuzu: PvdA lijkt op een omgekeerde wasstraat

Vandaag was de eerste dag van de nieuwe Kamerfractie Groep Kuzu/Öztürk. In een verklaring lieten de twee weten ‘openlijk op te komen voor alle mensen in dit land’.

Lees verder…

image sources

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.