BTW naar 19% bij nieuwe partij Brinkman

Oud-PVV’er Hero Brinkman zal op korte termijn naar buiten treden met zijn nieuwe politieke partij. Tijdens een bezoek aan de JOVD Groningen verklaarde hij dat het een one issue partij zal worden met de focus op vijf onderwerpen en een groot aantal breekpunten. Op deze manier wil hij zijn electoraat waar voor hun geld geven.

De avond begon met een terugblik op zijn periode bij de PVV. Volgens eigen zeggen is Brinkman bij Wilders ingestapt met de belofte dat laatstgenoemde zou toewerken naar democratisering van de partij. Wilders heeft zich vervolgens geprofileerd als iemand die elke mogelijke vorm van weerstand in zijn eigen fractie wil elimineren. “Ik kan me nog herinneren dat hij voorafgaand aan het besluit over dat Polen-meldpunt alle fractieleden heeft bewerkt. Dat was niet de enige en de eerste keer”. Democratisering is Wilders en zijn PVV altijd vreemd gebleven en daarom verliet Brinkman dan ook de Partij van de Vrijheid. Over de toekomst van de PVV is hij duidelijk. “De PVV zal de komende 20 jaar niks bereiken. Wilders heeft zijn gezicht laten zien door de coalitie te laten klappen”. Volgens de oud-PVV’er is de huidige coalitie ook geen lang leven meer beschoren. “D66 en het CDA staan er goed voor, zij willen cashen. Daarom gaan ze de steun in de Eerste Kamer intrekken, maar ik denk dat de VVD de PvdA graag inruilt voor die twee partijen”.

Voor hem staat het echter niet buiten kijf dat deze drie partijen een absolute meerderheid zullen krijgen. Vandaar dat Brinkman komt met een eigen partij die zich vooral gaat richten op ZZP’ers en het MKB en zich kenmerkt door een relatief hoog aantal breekpunten. “ZZP’ers en ondernemers vertegenwoordigen een deel van het electoraat dat verder kijkt dan populistisch gewauwel. De eerder genoemde coalitie kan mijn steun krijgen, maar de breekpunten staan als een huis”.

Over de breekpunten en onderwerpen is hij in eerste instantie vaag en onduidelijk. Uiteindelijk komen de vijf onderwerpen naar voren. ” Ik ga mij met mijn partij richten op MKB, ZZP, onderwijs, bouw en zorg”. Tenslotte rolt er nog een toelichting uit op zijn toekomstige beleid inzake onderwijs en presenteert hij, al dan niet bedoeld, één van zijn speerpunten. “Tegenwoordig vinden we erg veel ZZP’ers in het onderwijs, tegelijkertijd zie ik er ook een teloorgang. In de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven valt er nog een hoop te winnen”. Doorvragen naar wat hij gaat doen voor ondernemers resulteert in het prijsgeven van één van zijn speerpunten. “De BTW gaat bij mij terug naar 19%. Natuurlijk het liefst naar 15, maar ik wil meer waar maken met mijn partij! Bij onderwerpen die niet over geld gaan zal ik mij afzijdig houden. Toch zijn er twee dingen die ik niet laat gebeuren: een moslimpartij en de doodstraf”. Tot zover de democratie van Hero Brinkman.

De grootste vraag die nu nog over blijft, is de naam van deze nieuwe partij. De Ondernemerspartij? Lijst Breekman? Brinkman BV? De komende weken, misschien dagen, blijft het gissen tot Brinkman officieel met zijn plannen naar buiten treedt.

image sources

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.