Opinie: waar blijft de reactie van Bats?

Afgelopen maandag werd bekend dat oud-burgemeester Bats van Haren recht heeft op 142.000 euro aan wachtgeld. Dit nadat hij vrijwillig is opgestapt en inmiddels zelfs weer een baan als waarnemend burgemeester op Terschelling heeft. Wij hopen snel van dhr. Bats te horen dat hij geen gebruik zal maken van dit recht.

Na het debacle in Haren waarbij het halve dorp met de grond gelijk werd gemaakt hield dhr. Bats, in tegenstelling tot korpschef Drost, de eer aan zichzelf. Een verstandig besluit waartoe de JOVD Groningen ook had opgeroepen. De rust keerde weer in Haren en de regio.

Na enkele weken duikt dan ineens het bericht op dat hij weer aan het werk gaat als burgemeester, notabene op het feesteiland Terschelling. Ironisch, maar eind goed, al goed. Dat dachten we tenminste, tot we maandag in de media vernomen dat de gemeente Haren 142.000 euro heeft gereserveerd om dhr. Bats uit te keren als wachtgeld.

Wij hadden gehoopt dat er dezelfde dag of misschien de volgende dag een reactie zou komen, maar die bleef uit. Het bleef oorverdovend stil vanaf Terschelling. We hoopten te vernemen dat de afgetreden burgemeester geen gebruik zou gaan maken van het gereserveerde wachtgeld omdat hij in Haren de eer aan zichzelf heeft gehouden en al een nieuwe baan heeft. Die reactie kwam niet.

We roepen daarom via deze weg dhr. Bats op om alsnog te reageren op de berichtgeving zodat de gemeente en haar inwoners weten dat ze de gereserveerde 142.000 euro gewoon kunnen uitgeven aan de wederopbouw van Haren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.