Even voorstellen: activiteitencommissie

Net als je denkt alle commissies die de JOVD Groningen rijk is gehad te hebben, komt er uit het niets een nieuwe commissie! En niet zomaar een, want dit is de commissie die het Actieve Leden Weekend organiseert. Een weekend dat vorig jaar zo legendarisch was dat Landelijk het idee heeft overgenomen. Dat vraagt natuurlijk om een interview met voorzitter Detmar en commissielid Laura, twee kersverse leden van deze veelbesproken nieuwe commissie.

Detmar, wie zitten er in jou commissie?
Detmar: Ikzelf ben dus de voorzitter. Daarnaast zitten Matthijs Polman, Tim Klooster en Laura Dijkstra er ook in. Een gezellige boel dus.

Waarom zijn jullie er eigenlijk nu pas?
Detmar: Goeie vraag. Het heeft te maken met dat ze eerste alle andere commissies rond wilde hebben en daarna pas organisatie. Het bestuur wil leden die na september lid zijn geworden ook een kans geven om in een commissie te komen.
Laura:
Volgens mij heeft het te maken dat ze het vorig jaar ook zo hebben gedaan, dus is het logisch om het dit jaar ook weer zo te doen. Als wij tegelijk met de andere commissies waren ingesteld was er eerst een hele tijd niks voor ons te doen geweest.

Wat kunnen we dit jaar allemaal van jullie verwachten?
Detmar: Veel! Een Den Haagreis, het Actieve Leden Weekend en een Introdag voor nieuwe leden.
Laura:
Nou zo veel mogelijk leuke en duurzame activiteiten. Met veel inhoud voor nieuwe leden en ook veel fun voor de bestaande leden. Zo gaan we een Actieve Leden Weekend organiseren dat heel interactief gaat worden en zorgen voor groepsbinding. Daarnaast willen we nieuwe leden graag binden aan de JOVD en ze meer kennis meegeven over het liberalisme.

En hebben jullie nog meer plannen?
Laura: Misschien willen we wel een toevoeging op de wekelijkse activiteiten gaan bieden, maar daar wordt tot nu toe alleen nog maar over gesproken, we hebben nog niks concreets. We gaan in ieder geval een Den Haagreis organiseren in samenwerking met de Redactiecommissie. In die reis willen we leden een blik op de landelijke politiek bieden. Alle activiteiten zullen uiteraard ook politiek georiënteerd zijn.

Kun je ons een tipje van de sluier geven?
Detmar: Vooruit, we gaan ‘s middags naar de Tweede Kamer.

Denk je dat jullie het Actieve Leden Weekend van afgelopen jaar te kunnen overtreffen?
Detmar: (volmondig) Ja! Ik geef toe dat afgelopen jaar het een heel mooi weekend was, maar ik heb er vertrouwen in dat wij het minstens gaan evenaren en misschien wel overtreffen. Ik zal ervoor zorgen dat er in ieder geval weer meer dan genoeg bier is.
Laura:
Haha dat doen wij keer 100. Wij gaan er een fantastisch weekend van maken, let maar op.

En wat kunnen wij op jullie weekend dan wel niet allemaal verwachten?
Detmar: Ik verklap helemaal niks. Nou oké dan, het zou kunnen dat er weer iets in de richting van een speurtocht aan zit te komen. Maar meer zeg ik echt niet hoor!

Wie van jullie zuipt het meest?
Detmar: Dat moet Willy zijn. Hij zit niet in onze commissie maar hij gaat wel over het budget, dus hij hoort er wel een beetje bij.
Laura: Hmm, dat moet Detmar zijn. Zoals hij zelf zegt: “vroeger dronk ik alleen maar wijn, maar nu heb ik de smaak van bier helemaal te pakken”.

En wie van jullie heeft de leukste danspasjes?
Detmar: Laura absoluut.
Laura:
Het is misschien raar om te zeggen dat ik het ben, maar ik denk het wel. En Rolan, onze auditor heeft ook een aantal goeie dansmoves.

Over Rolan gesproken, wat weten wij nog niet over hem?
Detmar: Niks, alles over die jongen ligt al op straat.
Laura:
Nou, bij gebrek aan vergaderruimte zitten we meestal bij hem. Laatst had hij zijn vloer helemaal geschrobd en wel. En ook al stond er afwas van vele weken, hij hielp wel goed mee met onze afwas. Daar kunnen Detmar en Willy nog veel van leren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.